Fungicid tratament samanta Celest Star - 5 l.
Fungicid tratament samanta Celest Star - 5 l.
Click pentru a mari poza

Fungicid tratament samanta Celest Star - 5 l.

PR-100231

Celest Star este un fungicid pentru tratarea semintelor ce combate bolile care se transmit prin seminte si sol la culturile de grau, orz de toamna si orzoaica.

Substanta activa: ciproconazol 6.3 g/l + fludioxonil 18.8 g/l.

Ambalaj: 5 l. (4 buc/bax)

Verdon - Logo Syngenta

Termen estimativ de livrare: 2-4 zile

Transport FIX 19 lei/comanda
Din Sibiu, in toata tara!

519.00 Lei (TVA inclus)

103.80 Lei per litru

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -5% 493.05 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 51.90 Lei discount per cantitate Verdon
5 buc -7% 482.67 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 181.65 Lei discount per cantitate Verdon
15 buc -10% 467.10 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 778.50 Lei discount per cantitate Verdon

Credit module TBI Bank 2.0.6 Cumpara in Rate

BancaRateRata lunaraValoare totala
Finantare 100% Online6121.97 Lei731.82 Lei
Finantare 100% Online1264.16 Lei769.92 Lei
Finantare 100% Online1844.95 Lei809.1 Lei
Finantare 100% Online2435.40 Lei849.6 Lei
Finantare 100% Online3625.96 Lei934.56 Lei
Finantare 100% Online4821.34 Lei1024.32 Lei
Finantare 100% Online6018.64 Lei1118.4 Lei

Produse corelate

Omologari fungicid tratament samanta Celest Star
 

Cultura/Omologare 

Agent daunator

Doza (Concentratia)

Grau, grau de toamna

Malura comuna "Tilletia spp."
Fuzarioza "Fusarium spp."

1 l/to. samanta 

Orz de toamna, orzoaica

Taciunele zburator "Ustilago nuda" Sfasierea frunzelor "Pyrenophora graminea" 

1,5 l/to. samanta

 

Proprietati fizico-chimice

Celest Star se prezinta sub forma de suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, de culoare rosu-carmin. 


Mod de actiune fungicid tratament samanta Celest Star

Substanta activa fludioxonil este un fungicid cu spectru larg de actiune de lunga durata. Are o preluare redusa in seminte si in tanara plantuta.
Ciproconazol este un fungicid triazolic. Produsul este preluat de samanta in momentul germinarii si translocat in intreaga plantuta.
Toleranta culturii: Cand este folosit conform recomandarilor, Celest Star este bine tolerat de culturile de grau si orz de toamna. Datorita unei posibile variatii a tolerantei in functie de soi, este important sa se stabileasca recomandari pentru soiurile locale in conditii specifice. 
Initial, rasarirea culturii poate fi intarziata, in mod special atunci cand se seamana mai adanc sau in conditii mai putin favorabile de rasarire. 
Nu se va folosi pentru tratarea semintelor cu mai mult de 16% umiditate, pentru seminte sparte sau pentru seminte deja supuse unui alt tratament. 
Semintele tratate se vor depozita intr-o zona bine ventilata si racoroasa. Se va testa germinatia semintelor daca acestea se pastreaza pentru sezonul urmator.


Mod de utilizare Celest Star


Produsul se va aplica diluat sau nediluat prin intermediul unui echipament de tratat. Este recomandat sa se aplice diluat pentru a se obtine o buna acoperire a semintelor. 
Celest Star poate reduce fluxul semintelor. Recalibrati semanatoarea cu semintele tratate cu Celest Star.

Preparea solutiei (diluat)
Preparati un volum de solutie (slurry - amestec de de produs si apa) de 8-10 litri pentru 1 tona de seminte, astfel:
• Puneti jumatate din cantitatea de apa necesara in rezervor;
• Agitati produsul inainte de folosire;
• Adaugati cantitatea masurata de Celest Star amestecand continuu;
• Se pot adauga alte produse compatibile;
• Se va mentine agitarea solutiei pe tot timpul de folosire;
• Solutia preparata se poate utiliza in maxim 24 ore dupa preparare.


Compatibilitate fungicid tratament samanta Celest Star


Celest Star este compatibil cu alti componenti cu reactie neutra. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un test. Celest Star nu este compatibil cu formularile bazate pe solventi organici.Masuri de igiena, protectia muncii si prim ajutor


A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, a nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor si a altor persoane neautorizate si in zonele de acces a a animalelor. Tratamentul semintelor se va face intr-o zona bine ventilata. A nu se contamina apa, alimentele, furajele sau ambalajele acestora. A nu se imprastia produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi, decat pe cea recomandata.


Masuri pentru protectia mediului


Semintele tratatea trebuiesc semantate corect si sa fie bine acoperite de sol. Semintele ramase nu vor fi folosite ca hrana pentru pasari sau animale sau pentru consumul uman. In cazul unei imprastieri accidentale a semintelor se recomanda colectarea imediata a acestora. 
Deorece produsul este nociv pentru organismele acvatice, in tehnologiile si in instructiunile de utilizare a produsului vor fi inscrise masurile obligatorii de respectat pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legale. Nu se aplica pe terenurile adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masura ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Nu contaminati apa folosita pentru irigatii sau in scopuri domestice, elesteele, raurile, lacurile, sistemele de drenare cu resturi de produs, prin curatarea echipamentelor sau prin dispunerea ambalajelor goale in apropierea acestora.


Masuri in cazul pierderilor accidentale


In cazul unei imprastieri accidentale produsul se colecteaza cu ajutorul unor materiale absorbante, neinflamabile (nisip, pamant, vermiculit, diatomit) si se transfera intr-un container special pentru a fi neutralizat conform dispozitiilor legale in vigoare. Daca produsul contamineaza rauri sau lacuri se vor informa imediat autoritatile.


Masuri de prevenirea si stingerea incendiilor


Mijloace de stingere - incendii mici: apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, extinctor chimic uscat sau dioxid de carbon.

Mijloace de stingere - incendii mari: spuma rezistenta la alcool sau apa pulverizata.
Nu utilizati un jet continuu de apa, deoarece se poate imprastia si raspandi incendiul. Deoarece produsul contine componente organice combustibile, fumul rezultat din incendiu va fi dens si negru si va contine produsi periculosi de combustie. O eventuala expunere la descompunerea produsilor poate constitui un real pericol pentru sanatate. Purtati imbracaminte de protectie completa si folositi un aparat de respiratie autonom. Blocati accesul scurgerilor de produs catre canalizari sau cursuri de apa. Raciti containerele inchis si expuse la incendiu folosind apa pulverizata.


Conditii de depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalajul original, sigilat, in incaperi uscate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, fara actiunea directa a razelor solare si caldurii. A se evita depozitare la temperaturi sub 0°C si de peste +30°C. Se va feri de inghet. 
Transportul se efectueaza ferit de intemperii si caldura.
Pe timpul manipularii si transportului se iau obligatoriu toate masurile de protectia muncii, PSI, etc.Eliminarea ambalajelor goale


Dupa golire, ambalajele se clatesc de trei ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit.  Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectare SCAPA. Telefonati la 0800.872.272 numar gratuit, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si al calendarului de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.

Specificatii

Substanta activaCiproconazol
Fludioxonil
Ambalaj5 L
CulturaOrz
Grau
Orzoaica
Actiune produsSistemica
Preventiva
Boli combatuteTaciunele zburator
Fuzarioza
Sfasierea frunzelor
Malura