Raticid Storm Pellets 1 kg

STORMPEL

Storm Pellets este un raticid sub forma cilindrica de culoare albastruie, destinat combaterii rozatoarelor (sobolani si soareci de casa).
Storm Pellets contine Bitrex, o substanta amara pentru a preveni consumul accidental de catre om sau alte animale de casa.

Substanta activa: 0,005 g/100 g Flocoumafen.
Autorizat cu Certificat Nr. RO/2014/0059/MRA/14134N.

Ambalaj: 1 kg.
BASF - Producator raticid Storm Pellets

65.45 Lei(pretul contine TVA)

Proprietati fizico-chimice


Storm Pellets se prezinta sub forma de momeala gata pregatita, ca granule cilindrice de culoare albastruie.
Storm contine Bitrex o substanta amara pentru a preveni consumul accidental de catre om sau alte animale domestice.

                   


Mod
de actiune raticid Storm Pellets


Substanta activa flocoumafen intervine in procesul de coagulare a sangelui, produsul Storm Pellets fiind un rodenticid anticoagulant.
Produsul este destinat combaterii sobolanilor si soarecilor rezistenti la cea de-a doua generatie de anticoagulante (difenacoum si bromadiolone). Ingerarea dozei letale conduce la moartea rozatoarelor ce survine prin hemoragie interna, intr-o perioada cuprinsa intre 2-16 zile, in functie de specie, rasa, sex, etc.

• Metoda rapida de eliminare a infestarii cu rozatoare.
• Asigura doza letala printr-o singura portie.
• Solutie economica si rapida.
• Eficient chiar si pentru speciile rezistente.


Spectrul de activitate si mod de folosire


Storm Pellets este utilizat in profilaxia sanitar-umana pentru combaterea sobolanului cenusiu (Rattus norvegicus), a sobolanului de casa (Rattus rattus) si a soarecelui de casa (Mus musculus).
Produsul se amplaseaza in statii pentru momeli, in locuinte, locuri publice, gospodarii, ferme, complexe industriale, depozite pentru produse agroalimentare.
Produsul Storm Pellets are o metoda speciala de aplicare, numita "metoda pulsatiei" care presupune verificari periodice a statiilor pentru momeala (din 7 in 7 zile) in timpul perioadei de tratament pentru controlul rozatoarelor. Controlati prima repriza de consum dupa 4 si 7 zile si apoi in mod regulat, in functie de reprizele de consum odata la 7 zile.

Specia

Doza de aplicare

Frecventa controlului

Soareci de casa
(Mus musculus)

10-30 grame momeala/statie la distanta de 1-2 m intre statii

Se verifica statiile dupa fiecare 7 zile si se completeaza momelile consumate sau distruse. Repozitionati statiile nevizitate de rozatoare!
Perioada de tratament nu trebuie sa depaseasca 21 de zile.

Sobolani
(Rattus norvegicus, Rattus rattus)

50 grame momeala/statie, la distanta de 5-10 m intre statii

Se verifica statiile dupa fiecare 7 zile si se completeaza momelile consumate sau distruse. Repozitionati statiile nevizitate de rozatoare!
Perioada de tratament nu trebuie sa depaseasca 28 de zile.Tehnica de aplicare:
inainte de plasarea momelii se inspecteaza zona in vederea determinarii locatiilor de infestare, trecere, intrare, cuibarire si hranire a rozatoarelor. Se vor explora zonele intunecoase si locurile unde s-au acumulat resturi care pot servi ca hrana pentru rozatoare si in special in cazul sobolanilor, sursele de apa.
A nu se aplica produsul in spatii deschise, se vor folosi statii pentru momeala, respectiv cutii de lemn/carton, saci de plastic pentru a impiedica accesul animalelor si al copiilor. Statiile pentru momeala trebuie inchise pentru a preveni transportul momelii de catre rozatoare si in alte zone.
A nu se amplasa statiile pentru momeala langa sistemele de scurgere a apei unde pot veni in contact cu apa.
Daca in timpul si dupa actiunea de combatere vor fi gasite rozatoare moarte, acestea trebuie indepartate de indata pentru a preveni otraviri secundare. Se inlatura toate cadavrele de rozatoare accesibile conform legislatiei in vigoare (purtati obligatoriu manusi - pericol de infectie cu agenti patogeni).
La terminarea tratamentului cu Storm Pellets se aduna toate momelile neconsumate care se vor distruge conform legislatiei in vigoare (nu se pot arunca in locuri de depozitare a gunoiului menajer!).


Masuri de igiena si protectia muncii


A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Pastrati separat imbracamintea de lucru.
Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii.
A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere, seminte sau ambalajele acestora.
Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.
A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces ale animalelor.


Masuri de prim ajutor


A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. Scoateti imediat hainele contaminate, de asemenea lenjeria si pantofii. Daca apar stari de rau consultati un medic. Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranta a produsului trebuie prezentate medicului.
- dupa inhalare: repaus, aer proaspat, asistenta medicala.
- dupa contactul cu pielea: se spala imediat peste tot cu apa si sapun, ajutor medical.
- dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.
- dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa, solicitati ajutor medical. Posibile simptome: tulburari de coagulare.
Informatii pentru medic: Flocoumafenul, ca si celelalte derivate din cumarina, actioneaza ca un antagonist al vitaminei K. Vitamina K in forma sa redusa (KH2) este esentiala in sinteza factorilor de coagulare a sangelui, producandu-se in ficatul vertebratelor. KH2 este reciclata printr-un proces in 2 etape prin actiunea reductazelor. Flocoumafenul blocheaza aceste reductaze determinand epuizarea depozitelor de vitamina K. Prin urmare, sinteza factorilor de coagulare a sangelui este perturbata, fapt care determina pierderea capacitatii de coagulare a sangelui.
- Tratament: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).
Antidot: Preparat de vitamina K1 (sub supraveghere medicala).


Masuri de protectia mediului


Nu descarcati pe sol/ in subsol. Nu goliti in canale de scurgere, ape de suprafata, ape subterane. Animalele si pasarile pot fi in pericol daca produsul nu este utilizat conform etichetei.


Eliminarea ambalajelor goale


Ambalajele de hartie, saci sau cutii, vor trebui sa fie curatate si compactate. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectare SCAPA. Telefonati la 0800.872.272 - numar gratuit sau consultati www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si al calendarului de colectare SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor


Mijloace de stingere corespunzatoare: pudra pentru extinctor, spuma, pulverizare de apa.
Mijloc nepotrivit de stingere din motive de siguranta: dioxid de carbon.
In caz de incendiu si/sau explozie nu respirati fumul, pastrati recipientii reci prin pulverizare de apa daca sunt expusi la foc. A se purta echipamente de respiratie individuala si costum de protectie.


Review adaugat de
01 Oct 2017
(Raticid Storm Pellets 1 kg):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5

Produse din aceeasi categorie