Insecticid Confidor Oil SC 004 - 1 l.

confoil1

Confidor Oil SC 004 este un insecticid sistemic pentru combaterea daunatorilor la mar si prun prin tratamente in afara perioadei de vegetatie.

Substanta activa: imidacloprid 4 g/l.
Formulare: suspensie concentrata.
Doza/amestecul: 1 l Confidor in cca. 65 l apa.
Omologat in Romania cu certificat de omologare nr. 2589/14.12.2005

Ambalaj: 1 l. (10 l./bax)

Verdon - Logo Confidor Oil SC 004

Livrare in 24-72 ore.

33.00 Lei(TVA inclus)

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -10% 29.70 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 6.60 Lei
6 buc -12% 29.04 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 23.76 Lei
12 buc -15% 28.05 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 59.40 Lei

Omologari insecticid tratamente de iarna Confidor Oil SC 004:

CulturaDaunatori combatuti

Doza/Concentratia

Mar

Paduchele din San Jose "Quadraspidiotus perniciosus"

Oua hibernante "Panonicus ulmi"

1,5%, respectiv
22.5 l Confidor Oil/ha in 1.500 l apa

Livezi de mar
si prun

Afide (oua hibernante), tratamentul este comun
cu cel pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose "Quadraspidiotus perniciosus" si a oualor de iarna ale paianjenului rosu al pomilor "Panonicus ulmi"

1,5%, respectiv
la mar - 22,5 l Confidor Oil in 1.500 l apa / ha
la prun - 15 l Confidor Oil in 1.000 l apa / haProprietati fizico-chimice
Confidor Oil SC 004 se prezinta sub forma unei suspensii fine, de culoare alba, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, cu miros specific. Produsul fiind pe baza de ulei, prezinta o vascozitate mare.


Mod de actiune insecticid tratamente de iarna Confidor Oil SC 004

Insecticidul Confidor Oil SC 004 are atat actiune sistemica cat si actiune fizica complementara de asfixiere datorita uleiului.

Substanta activa actioneaza asupra larvelor paduchelui din San Jose prin penetrarea scutului protector. Efectul tratamentului de iarna la pomi consta in perturbarea ireversibila a functiilor vitale ale centrilor nervosi ai acestora conducand in final la moartea lor. 
Ouale hibernante ale diferitelor specii de afide si ale paianjenului rosu sunt intoxicate si asfixiate, astfel ca nu mai are loc eclozarea. Actiunea diferita si complementara a celor doua componente ale produsului previne aparitia fenomenului de rezistenta.

Modul de utilizare


Mar
Se utilizeaza pentru combaterea larvelor hibernante ale paduchelui din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) si a oualor hibernante ale afidelor si paianjenului rosu comu al pomilor (Panonicus ulmi) in concentratie de 1,5% respectiv 22,5 l/ha in 1500 l apa.
Prun
Se utilizeaza pentru combaterea oualor hibernante de afide in concentratie de 1,5%, respectiv 15 l/ha in 1000 l apa.
Se efectueaza un tratament pe sezon, fie toamna dupa caderea frunzelor, fie in perioada de repaus vegetativ, cand temperatura aerului este de minim 5ºC si nu se inregistreaza precipitatii.


Prepararea solutiei de stropit si tehnica de aplicare


Inainte de utilizare se agita energic recipientul cu produs. Se toarna cantitatea de Confidor Oil SC 004 corespunzatoare capacitatii rezervorului instalatiei de stropit, atunci cand acesta este pe jumatate umplut cu apa. Dupa golire, recipientul se clateste de trei ori cu apa iar solutia obtinuta se toarna in rezervorul instalatiei de stropit. Se porneste agitatorul si se completeaza rezervorul cu apa pana la capacitate. Tratamentul se va face cu agitatorul in functiune si se va urmari imbaierea corespunzatoare a coroanei si trunchiului pomilor.
Compatibilitate: Produsul nu se va amesteca cu zeama bordoleza, polisulfuri si produse pe baza de sulf, diclofluanid, captan sau TMTD.
Pentru orice alte combinatii, se va face in prealabil un test de compatibilitate fizico-chimica urmat de un test biologic. 
Fitotoxicitate: La concentratia si momentul de aplicare recomandate, produsul nu este fitotoxic pentru culturile la care este omologat.


Masuri de igiena si protectia muncii


A se evita contactul produsului cu pielea, ochii si imbracamintea. Pentru a se evita riscurile de expunere prin contaminare cu produsul concentrat sau in timpul lucrului, ori de cate ori exista pericol de expunere directa, se poarta obligatoriu echipament de protectie standard: manusi din cauciuc nitrilic de minim 0,4 mm grosime si ochelari de protectie (a se consulta fisa cu date de securitate pentru detalii suplimentare). 
Nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza in timpul utilizarii! La terminarea lucrului si inaintea pauzelor se spala mainile si fata cu multa apa si sapun. Echipamentul de protectie se spala separat de imbracamintea obisnuita si daca nu poate fi decontaminat se distruge. Spalati cu atentie manusile inainte de a le scoate de pe maini. Inlocuiti maunsile gaurite. A nu se lasa produsul la indemana copiilor si a altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor.


Masuri de prim ajutor


In caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular, se iau urmatoarele masuri:
1. Se scoate accidentatul din mediul toxic.
2. Se scoate cu grija imbracamintea contaminata.
3. Se spala imediat tegumentele inclusiv parul si sub unghii cu multa apa si sapun.
4. Daca este disponibil se spala cu polietilenglicol 400, apoi se clateste bine cu apa.
5. Se spala imediat ochii si sub pleope cu multa apa timp de 15 minute, fara a se incerca neutralizarea cu agenti chimici. In caz de iritare oculara consultati medicul.
6. In caz de inghitire nu se provoaca voma, se clateste gura cu multa apa. In caz de inhalare se scoate accidentatul la aer curat si se mentine in repaus si la caldura. Sunati imediat medicul sau la Centrul de informare toxicologica, Institutul National de Sanatate Publica: tel. 021/3183606 sau 021/3183620, interior 235 (orele 8:00-15:00). In caz de accident sau simptome de boala, consultati medicul si aratati-i ambalajul, eticheta produsului si/sau fisa cu date de securitate.
Informatii pentru medic: produsul nu are antidot specific. Tratamentul este simptomatic. Se monitorizeaza functiile respiratorii si cardiace. Se efectueaza spalaturi gastrice in primele 2 ore de la inghitirea unei cantitati semnificative de produs. 
Se administreaza carbune medicinal si sulfat de sodiu.


Masuri de protectia mediului


Nu se va aplica produsul pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Pentru evitarea contaminarii apelor de suprafata, se impune o zona tampon netratata de 15 m. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sau apa rezultata de la spalarea pompelor sa ajunga in apele de suprafata, in canalizari sau in apele subterane. 
Eliminarea ambalajelor goale: Dupa golire, ambalajele vor fi decontaminate prin tripla clatire, golite de continut si pastrate uscate, curate si cu capacele separate iar apa rezultata se va adauga la solutia de stropit. 
Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania - vor fi colectate gratuit prin centrele si calendarul de colectare SCAPA (0800872272).
Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri. 
Masuri de prevenire si stingere a incendiilor: In caz de incendiu, din produs se pot degaja gaze periculoase. Se pot utiliza ca agenti de stingere: apa pulverizata, spuma rezistenta la alcooli, CO2, nisip. In timpul interventiei se va purta obligatoriu masca de protectie alimentata cu aer de la o sursa independenta. Apa rezultata din stingerea incendiului nu se va deversa in canalizari sau in apele de suprafata. 
Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale: Produsul imprastiat accidental se va decontamina cu nisip sau cu alte materiale absorbante (silicagel, liant pentru acizi, liant universal), care se vor colecta in containere specifice care vor fi distruse de catre personal specializat. Se va purta echipament de protectie in timpul decontaminarii.
Conditii de depozitare si transport: A se pastra departe de alimente si hrana pentru animale. Produsul se pastreaza in ambalaje originale, sigilate si se depoziteaza in incaperi uscate, racoroase, bine aerisite, destinate exclusiv produselor de protectia plantelor si ferite de accesul persoanelor neautorizate. Transportul se efectueaza ferit de intemperii. In timpul manipularii, transportului si depozitarii, produsul se va feri de inghet si de expunerea directa la soare. Se vor respecta masurile specifice de protectia muncii si P.S.I., pentru lucrarile cu produse pesticide.

Substanta activaImidacloprid
Alege ambalaj1 l.
CulturaPrun
CulturaLivezi
CulturaMar
Spectru daunatoriPaduchele din San Jose
Spectru daunatoriPaianjenul rosu al pomilor
Spectru daunatoriAfide
Categorii pomicultura12. Insecticide pomicultura
ProducatorBayer
Actiune produsSistemica
Review adaugat de
12 Feb 2018
(Insecticid Confidor Oil SC 004 - 1 l.):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
13 Mar 2017
(Insecticid Confidor Oil SC 004 - 1 l.):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
17 Feb 2017
(Insecticid Confidor Oil SC 004 - 1 l.):

Recomand

(5/5

Sunt foarte multumita de promptitudinea cu care mi-au fost expediate produsele comandate. Un mare plus il adauga faptul ca transportul este foarte rezonabil, cand livrarea se face intr-un catun, departe de sediile firmelor de curierat. Voi reveni si de alte dati!
Va multumesc.

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate