Stoc epuizat
Insecticid acaricid Novadim Progress - 1 litru
Insecticid acaricid Novadim Progress - 1 litru
Click pentru a mari poza

Insecticid acaricid Novadim Progress - 1 litru

PR-100319

Novadim Progress este un insecticid-acaricid organo-fosforic cu actiune sistemica, de contact si ingestie. La scurt timp dupa tratament, substanta activa dimetoat actioneaza prin inhibarea sintezei colinesterazei, afectand sistemul nervos central si periferic, producand blocaje respiratorii, implicit moartea daunatorilor.


Substanta activa: 400 g/l dimetoat (39% g/g)
Tipul de formulare: EC, concentrat emulsionabil
Omologat in Romania cu Certificatul de Omologare nr. 2170 din 16.12.2002.
Producator: Cheminova A/S Danemarca

Insecto-fungicid pentru combaterea daunatorilor la: grau, rapita, mar, pajisti, ceapa, tomate, cires, prun, vita de vie, arbori izolati si aliniamente.
Doza/ha: in functie de cultura - vedeti tabelul de mai jos.

Ambalaj:
 1 litru


Cheminova

Transport FIX 19 lei/comanda
Din Sibiu, in toata tara!

65.00 Lei (TVA inclus)

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -8% 59.80 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 10.40 Lei discount per cantitate Verdon
3 buc -10% 58.50 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 19.50 Lei discount per cantitate Verdon
4 buc -12% 57.20 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 31.20 Lei discount per cantitate Verdon
5 buc -14% 55.90 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 45.50 Lei discount per cantitate Verdon

Produse corelate


Proprietati fizico-chimice Novadim Progress
Novadim Progress se prezinta sub forma de concentrat emulsionabil, avand culoare albastra, cu miros usor mercaptanic, asemanator cu cel al acetonei.
Contine 400 g/l dimetoat. Este inflamabil


Mod de folosire - culturi omologate
In Romania, Novadim Progress este omologat la urmatoarele culturi:

CulturaOrganism tintaDoza/haTimp de pauza
GrauEurygaster integriceps3,0 l/ha-
RapitaMeligethes aeneus1,5 l/ha-
Arbori izolati si aliniamenteLumantria dispar (Omida paroasa a stejarului),
Hyphantria cunea (Omida paroasa)
0,10%-
MarPanonychus ulmi (Viermele merelor)0,070% (1,0 l/ha in 1500 l apa)21 zile
PajistiLoxostege sticticalis3,0 l/ha-
CeapaTrips tabaci0,600 ml/ha, 2 aplicari/sezon, interval 10 zile14 zile
TomateHelicoverpa armigera0,600 ml/ha, 2 aplicari/sezon, interval 14 zile21 zile
CiresRhagoletis cerasi0,075% (0,750 l/ha)21 zile
PrunHyalopterus pruni0,075% - 0,1% (0,750 - 1,0 l in 1000 l apa)21 zile
MarCydia pomonella0,075% (1,125 l/ha)21 zile
Aphis spp.0,075% - 0,1% (1,125-1,5 l/ha in 1500 l apa)21 zile
Vita de vieTetranychus urticae0,8-1,0 l/ha14 zile
VarzaMamestra brassicae0,20%14 zile


Indicatii referitoare la volumul de apa
• Ceapa si tomate: 300 l/ha
• Varza: 400 l/ha
• Cereale: 200 l/ha
• Arbori izolati si aliniamente, plante ornamentale (in sere si camp): 1000 l/ha

Masuri de precautie
Pentru a proteja organismele acvatice se impune respectarea unei zone tampon de 15 m fata de apele de suprafata. Florile sunt foarte atractive pentru albine, prin urmare, nu se recomanda tratamentul cu Novadim Progress in perioada infloririi culturilor din camp.

Rotatia culturilor: nu exista restrictii privind rotatia culturilor postmergatoare

Momentul aplicarii: Novadim Progress se aplica preventiv sau la avertizare, in dozele recomandate si in volumele de apa corespunzatoare fiecarei culturi. Pentru cereale se recomanda aplicarea pana la BBCH69. A se respecta numarul de aplicatii, doza si intervalul de pauza intre aplicatii precum si intervalul de pauza pana la recoltare.

Compatibilitate: Novadim Progress poate fi amestecat cu numeroase produse de uz fitosanitar. Inainte de utilizare, se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un test.

Pregatirea solutiei: se umple rezervorul masinii de stropit cu 1/4 - 1/3 cu apa, se porneste agitatorul. Se adauga cantitatea de produs calculata si cantarita, se completeaza cu restul de apa, avand grija ca agitatorul sa functioneze in tot acest timp.

Tehnica de aplicare: produsul Novadim Progress poate fi aplicat cu orice echipament terestru, utilizand volumele de apa si reglajele recomandate pentru fiecare cultura in parte.

Curatarea echipamentului: dupa tratament, se spala instalatia de stropit cu apa curata pana la eliminarea completa a resturilor de produs.


Masuri de igiena si protectia muncii

Produsul nu se va lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele si ambalajele acestora. A nu se imprastia produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat cele recomandate. Se va evita contactul produsului concentrat cu pielea, ochii si hainele (partile contaminate se vor spala imediat cu apa si sapun, fara a se freca).

Nu se vor inhala vaporii sau ceata de pulverizare in timpul tratamentului. Nu se vor consuma alimente sau lichide si nu se va fuma in timpul lucrului. Se vor purta haine de protectie (salopeta, jacheta, cizme si masca). In timpul manipularii produsului concentrat, se vor purta manusi impermeabile, sort de cauciuc, viziera sau ochelari de protectie. Dupa lucru, se vor spala hainele (separat de cele obisnuite) si intreg corpul cu apa si sapun.

In caz de intoxicare prin ingestie, cutanat sau inhalare se iau urmatoarele masuri: scoaterea accidentatului din mediul toxic sau poluat; scoaterea imbracamintei contaminate; spalarea tegumentelor cu multa apa; transportarea de urgenta la cea mai apropiata unitate sanitara, medicala.

Primul ajutor

In cazul contactului cu pielea
: scoateti imbracamintea si incaltamintea contaminata. Limpeziti cu multa apa, apoi spalati cu apa multa si sapun, fara a se freca. Solicitati asistenta medicala daca iritatia persista.

In cazul contactului cu ochii: spalati imediat cu multa apa curata. tinand ochii deschisi din cand in cand, pana la indepartarea completa a produsului. Solicitati asistenta medicala daca iritatia persista.

In cazul inhalarii: daca prezinta tulburari de respiratie, transportati imediat accidentatul la aer curat si solicitati asistenta medicala de urgenta.

In caz de inghitire: clatiti gura imediat si beti 1-2 pahare de apa sau lapte. Induceti voma numai daca s-a inghitit o cantitate mai mare de produs. Daca survine voma, clatitit gura si beti lichide din nou. Nu se va administra nimic si nu se va provoca voma unei persoane aflata in stare de inconstienta. Chemati doctorul sau solicitati de urgenta asistenta medicala. In toate cazurile de urgenta se va consulta medicul, caruia i se va arata eticheta de ambalaj.

Antidot: la primul semn de edem pulmonar se va administra oxigen suplimentar. Ca antidot, se va administra atropina sulfat in doze mari de 2-4 mg intravenos sau intramuscular (este foarte important sa nu se faca subdozarea antidotului). Se va repeta administrarea la intervale de 5-10 minute pana cand apar primele semne de atropinizare (semnele atropinizarii sunt dilatarea pupilelor, ritm cardiac de minimum 120 batai pe minut si reducerea salivarii abundente).

Fraze de pericol
H226 - Lichid si vapori inflamabili
H302 - Nociv in caz de inghitire
H304 - Poate fi mortal in caz de inghitire si de patrundere in caile respiratorii
H317 - Poate provoca o reactie alergica a pielii
H332 - Nociv in caz de inhalare
H410 - Foarte toxic pentru mediul acvatic, cu efecte pe termen lung.

Fraze suplimentare
EUH401 - Pentru a evita riscurile pentru sanatatea umana si mediu, a se respecta instructiunile de utilizare
SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau ambalajul sau (a nu se curata echipamentele de aplicare in apropierea apelor de suprafata. Ase evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri.

Fraze de precautie
P261 - A se evita inhalarea de vapori.
P280 - Purtati manusi de protectie si protectie pentru ochi/fata.
P301/P361/P352 - In caz de contact cu pielea (sau parul) scoateti imediat toata imbracamintea contaminata. Spalati cu apa si sapun din belsug.
P310 - Sunati imediat la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICA sau un medic.
P501 - Eliminati continutul/recipientele la fel ca pe orice materiale perdiculoase.


Masuri de protectia mediului

Se impune respectarea tehnologiilor de aplicare a produsului si a masurilor de protectie a mediului in vigoare, aprobate. Controlati pierderile pentru prevenirea altor contaminari ale solului sau apei. A nu se deversa in canalizari, ape de suprafata si ape subterane. Apa contaminata trebuie colectata pentru tratare in containere adecvate, inchise.

Eliminarea ambalajelor goale: dupa golire, ambalajele de plastic si metal vor fi decontaminate prin tripla clatire, golite de continut, uscate, curatate si pastrate cu capacele separat, iar apa rezultata se va adauga la solutia de stropit. Ambalajele de hartie, saci sau cutiile vor fi curatate si compactate. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA - Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania vor fi colectate gratuit prin centrele zonale de colectare SCAPA. Telefonati la 0800.872.272, numar gratuit, sau consultati www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si calendarul de colectare SCAPA. Daca reciclarea nu este posibila, asigurati-va ca eliminarea produsului le realizeaza in conformitate cu HG 856/2002.

Masuri de prevenire si stingere a incendiilor: in caz de incendiu se va folosi ca agent de stingere: extinctor cu dioxid de carbon sau praf pentru incendii de proportii mici si spray de apa sau spuma pentru incendii de proportii mari. Folositi apa pulverizata pentru a evita incalzirea ambalajelor expuse la incendiu.
Stingeti incendiul de la distanta maxima posibila. Se vor lua masuri de prevenire a contaminarii apei freatice si solului cu agentul folosit la stingerea incendiului. Se va folosi masca pentru protectia impotriva fumului. Produsele de combustie rezultate in urma arderii ca: sulfit de hidrogen, dimetil sulfit, metil mercaptan, dioxid de sulf, monoxid de carbon, monoxid de azot, pentaoxid de fosfor, sunt volatile, toxice, rau mirositoare, iritante si inflamabile.

Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale: contraloati pierderile pentru a preveni imprastierea produsului, contaminarea solului sau patrunderea in sistemele de drenare sau canalizare sau in orice curs de apa. Curatati scurgerile imediat, avand in vedere si masurile de protectie a personalului. Scurgerile accidentale masive de produs, care patrund in sol, vor fi inlaturate prin saparea si colectarea solului contaminat in containere adecvate, inchise ermetic. Scurgerile de produs pe podea sau alte suprafete impermeabile trebuie delimitate si apoi absorbite cu ajutorul unui material absorbant cum ar fi: liant universal, bentonita sau alte cleiuri absorbante. Colectati materialul absorbant contaminat in containere adecvate. Spalati zona cu multa apa si detergent industrial. Colectati solutia de spalare cu un absorbant si transferati absorbantul contaminat in containere adecvate. Preveniti patrunderea solutiilor de spalare in sistemul de canalizare. Preveniti formarea de vapori.

Conditii de depozitare si transport: produsul se depoziteaza in ambalajul original, sigilat, in incaperi uscate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, fara actiunea directa a razelor solare si a caldurii, separat de alimente sau furaje. In timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii si caldura. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua toate masurile de protectie a muncii, PSI, etc. Temperatura de depozitare recomandata este de pana la 25 grade Celsius. A se evita expunerea in timpul depozitarii la soare sau langa surse de caldura sau foc.

In atentia utilizatorului: producatorul, importatorul si distribuitorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din aceasta eticheta. Relatii suplimentare se pot obtine de la Institutul si Statiunile de Cercetare pe profil din zona, de la Centrele Teritoriale e Protectia Plantelor, Unitatile Fitosanitare Judetene sau la tel 0040 733 078 038 sau 0040 21 311 2092.

Informatii in caz de urgenta: Tel: 0045 97 83 53 sau Biroul Regional Sanitar International RSI si Informare Toxicologica, Tel 0040 21 318 36 06 pentru informatii toxicologice (luni - vineri 8:00-15:00).

Specificatii

Tip produsInsecticide Agro
ProducatorCheminova
Substanta activaDimetoat
Ambalaj1 l.
CulturaArbori
Cires
Prun
Mar
Vita de vie
Varza
Tomate
Ceapa
Rapita
Grau
Spectru daunatoriPaduchele cenusiu al prunului
Omida fructelor
Tripsul tutunului
Omida paroasa a stejarului
Gandacul lucios al rapitei
Paianjenul rosu al pomilor
Viermele cireselor
Acarianul rosu
Buha verzei
Omida paroasa
Viermele merelor
Plosnita cerealelor
Actiune produsContact si sistemica

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate