Fungicid sistemic Equation Pro - 400 gr.
Fungicid sistemic Equation Pro - 400 gr.
Click pentru a mari poza
  • Fungicid sistemic Equation Pro - 400 gr.
  • Fungicid sistemic Equation Pro - 400 gr.

Fungicid EQUATION PRO - 400 g, DuPont, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Sistemic

PR-100160

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Transport FIX 19 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-100160

Equation Pro, fungicid sistemic local complex, pentru combaterea manei la Vita de vie, Cartof si Tomate.

Substante active: 
Cymoxanil 300 g/kg
Famoxadone 225 g/kg

• IMPORTANT: produs ORIGINAL DuPont !!!
• Depozit controlat termic
• Ambalaj: 400 g

Logo_Dupont.jpg
CantitateDiscountPret/buc.
2 buc -5% 170.05 Lei
4 buc -6% 168.26 Lei
6 buc -7% 166.47 Lei
8 buc -8% 164.68 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

179.00 Lei

Sunați-ne acum 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Fisa securitate EQUATION PRO (551.16k)
Eticheta EQUATION PRO (178.99k)

Informatii

Date tehnice Fungicid EQUATION PRO


• Substante active: Cymoxanil 300 g/kg, Famoxadone 225 g/kg
• Formulare: FG - granule fine, maron, dispersabile in apa
• Omologat în Romania cu certificat de omologare nr. 1882/17.02.1999


Omologari Fungicid EQUATION PRO


Vita de vie
Organism tinta: Mana vitei de vie (Plasmopara viticola)
Doza: 0,4 kg/ha

Tomate
Organism tinta: Basicarea fructelor de tomate (Xanthomonas vesicatoria), Mana tomatelor (Phytophthora infestans);
Doza: 0,4 kg/ha

Cartof
Organism tinta: Mana cartofului (Phytophthora infestans)
Doza: 0,4 kg/ha


Mod de actiune Fungicid EQUATION PRO


Equation Pro asociaza actiunea preventiva a famoxadonului cu flexibilitatea utilizarii conferita de actiunea curativa si antisporulanta a cimoxanilului. Actiunea complementara a celor doua substante active are ca rezultat inhibarea tuturor verigilor ciclului biologic al agentilor patogeni.

Famoxadonul previne eliberarea zoosporilor din sporangiu, inhiba mobilitatea si germinarea zoosporilor, iar cimoxanilul inhiba germinarea zoosporilor, producerea si extinderea infectiei precum si sporularea ciupercilor patogene.


 

Mod de utilizare Fungicid EQUATION PRO

Intervalul de timp intre stropiri

Vita de vie: in conditii normale din punct de vedere climatic se aplica la 10-12 zile, iar in conditii de risc ridicat de infectie, vreme ploioasa, intervalul se reduce la 7-8 zile. Tratamentele se aplica la avertizare in functie de riscul infectiei. In lipsa avertizarilor locale, primele tratamente se recomanda a se aplica preventiv in stadiul de 5 frunze la vita de vie si se pot continua pana la intrarea in parga, respectand timpul de pauza.

Cartof: in conditii climatice normale si presiune de infectie scazuta tratamentele se pot efectua la interval de 8-10 zile. Se recomanda reducerea intervalului intre aplicari la 7 zile in conditii de risc ridicat de infectie. Pentru suprafete mici, doza este de 4 g / 100 m2.

La alternarea tratamentelor este necesar sa se tina seama de intervalul recomandat intre tratamente pentru fiecare dintre produsele care intra in programul de tratament. Equation Pro poate fi utilizat de la rasarirea culturii pana inaintea recoltarii respectand timpul de pauza.

Tomate: tratamentele se pot efectua la interval de 8-10 zile si se recomanda reducerea intervalului dintre aplicari la 7 zile in conditii de risc ridicat de infectie. Pentru suprafete mici, doza este de 4 g / 100 m2. Equation Pro poate fi utilizat dinaintea infloririi pana inaintea recoltarii respectand timpul de pauza de 3 zile.


Toate tratamentele trebuie aplicate preventiv inainte ca infectia sa fie vizibila in camp pentru controlul eficient al bolilor. Cymoxanul are actiune curativa de scurta durata de 2-3 zile in controlul manei la vita de vie si 1 zi in controlul manei la cartof si tomate.

Equation Pro este rezistent la spalare dupa 2 ore de la aplicare. Daca ploaia survine la mai putin de 2 ore de la aplicare eficacitatea tratamentului poate fi redusa si tratamentul trebuie repetat.

Volumul de solutie: pentru echipamente terestre normale - 500-1000 l/ha la vita de vie, 200-400 l/ha la cartof si 600-1000 l/ha la tomate. La toate aceste culturi in cazul utilizarii atomizoarelor, stropirea cu volum redus, se va face cu 150-200 l/ha.

Numarul maxim de tratamente pe an: nu se aplica mai mult de 6 tratamente pe sezon, maxim 3 tratamente consecutive. In functie de riscul de infectie, conditiile climatice si programul de tratament.

Timp de pauza: dupa aplicarea ultimului tratament pana la recoltare trebuie sa treaca minimum 28 de zile la vie, 14 zile la cartof si 3 zile la tomate.

Prepararea suspensiei de stropit: Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea utilizarii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformitatii.

Turnati cantitatea necesara de Equation Pro in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii.

Compatibilitate: Equation Pro este compatibil fizic cu majoritatea pesticidelor. Totusi, inainte de folosirea pe scara larga se recomanda amestecul de proba pentru testarea compatibilitatii fizice. Nu se amesteca Equation Pro cu produse care au reactie alcalina.

Prevenirea derivei: Evitati manipularea produsului si stropirea la distanta mai mica de 20 m de bunuri de consum, guri de canalizare / drenaj, sisteme sanitare de canalizare deschise sau locuri unde apa de ploaie care se scurge de pe tarlaua tratata ajunge permanent sau temporar in cursuri de apa.

Folositi duzele speciale low-drift sau duze care produc picaturi mai mari pentru prevenirea derivei cand se aplica in conditii limita. Reglati rampele de stropit la inaltimea minima posibila pentru a diminua expunerea picaturilor la evaporare si vant. Nu stropiti daca viteza vantului depaseste 15 km/h.

Cand stropiti pe timp cald si uscat, reglati echipamentul sa produca picaturi mai mari, pentru a diminua efectele evaporarii. Evitati deriva cetii rezultate prin pulverizare, pe culturile vecine.

Selectivitate: Daca Equation Pro este utilizat tinand cont de recomandarile din eticheta si dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic.


Restrictii de utilizare 


• Se utilizeaza numai ca fungicid in agricultura
• Nu aplicati pe plante ornamentale
• Nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase

• Nu aplicati direct pe suprafetele de apa
• Sa se previna prin orice masura ca produsul sa ajunga in apele de suprafata
• Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice

• Nu aplicati pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa
• Nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua


Prevenirea aparitiei rezistentei


La utilizarea repetata a fungicidelor cu acelasi mod de actiune, timp de mai multi ani, in aceleasi tarlale, este posibila supravietuirea, propagarea si inmultirea pana devin dominante, a raselor de paraziti mai putin sensibile, care apar in mod natural.

Un patogen este considerat rezistent la un fungicid daca supravietuieste unui tratament corect aplicat, la momentul oportun si doza indicata, in conditii de vreme normala. Dezvoltarea rezistentei la o ciuperca patogena poate fi evitata sau intarziata, prin alternarea sau amestecul produselor cu mod diferit de actiune.

Utilizarea repetata a unor produse sistemice pe baza de fenilamide (metalaxyl, oxadyxil, etc) poate provoca aparitia rezistentei agentilor patogeni si presupune alternarea obligatorie a tratamentelor cu produse cu alt mod de actiune ca Equation Pro si Curzate, care combat populatiile de patogeni devenite rezistente fara sa determine rezistenta.

Efectuarea a 2-3 tratamente pe sezon cu Equation Pro diminueaza riscul aparitiei rezistentei.

Specificatii

ProducatorDupont
Substanta activaCymoxanil
Famoxadone
Ambalaj400 gr.
CulturaTomate
Cartofi
Vita de vie
Actiune produsSistemica
Boli combatuteMana
Basicarea fructelor

Review-uri

Review adaugat de
02 Jul 2021
(Fungicid EQUATION PRO - 400 g, DuPont, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Sistemic):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
27 Jul 2020
(Fungicid EQUATION PRO - 400 g, DuPont, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Sistemic):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
03 Jun 2020
(Fungicid EQUATION PRO - 400 g, DuPont, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Sistemic):

este bun!

(4/5

produs bun.
l-am folosit cu rezultate bune in anul anterior, un an f.f. greu dpdv mana si fainare la vita de vie.
am efectuat tratamentul de dupa inflorire.
si in acest an il voi administra tot dupa inflorire desi unii specialisti spun ca este f.bun si prefloral.

Review adaugat de
01 Oct 2019
(Fungicid EQUATION PRO - 400 g, DuPont, Vita de vie, Tomate, Cartofi, Sistemic):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie