Fungicid Alfil WG - 1 kg.

PR-100123

Alfil WG este un fungicid sistemic pe baza de fosetil de aluminiu pentru combaterea bolilor la vita de vie si pomi fructiferi.

Substanta activa: fosetil de aluminiu 800 g/kg.
Formulare: WG - Granule dispersabile.

Ambalaj: 1 kg. 

Logo Jebagro

Disponibil incepand cu 2019.

85.00 Lei(TVA inclus)

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -10% 76.50 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 17.00 Lei
5 buc -15% 72.25 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 63.75 Lei
10 buc -20% 68.00 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 170.00 Lei
20 buc -30% 59.50 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 510.00 Lei

Omologari fungicid Alfil WG

 

Cultura/Omologare 

Boli combatute

Doza l/ha 

Nr. de aplicari pe sezon

Vita de vieMana vitei de vie Plasmopara viticola0.25 - 0.3%4
Pomi fructiferi (semintoase)Mana Pyhtopthora spp.0.25 - 0.3%3
 

Caracteristici si mod de actiune fungicid Alfil WG

Este un fungicid sistemic. Patrunde rapid in planta si se transloca acropetal si bazipetal, stopand infectiile deja instalate. Nu se spala usor prin ploaie ceea ce confera protectie indelungata, chiar si asupra cresterilor vegetative noi.


Mod de utilizare


La vita de vie: tratamentele incep inainte de inflorire si se pot repeta la interval de 10-14 zile in functie de conditiile climatice si presiunea de infectie. Pentru o mai buna protectie a ciorchinilor, in special dupa inflorit sau in conditii favorabile dezvoltarii infectiei, se recomanda aplicarea in amestec cu fungicide de contact (ex. mancozeb).
La pomi fructiferi: primul tratament se aplica in aprilie, al doilea in iunie si al treilea in septembrie/octombrie.
Timp de pauza pana la recoltare si consum: vita de vie - 28 zile, pomi fructiferi 15 zile.
Utilizarea repetata a fungicidelor cu acelasi mod de actiune, poate favoriza aparitia de biotipuri rezistente la produs. Se recomanda alternarea sau amestecul produselor cu moduri diferite de actiune.


Compatibilitate


Alfil WG este compatibil cu produse care contine mancozeb. Nu este compatibil cu formulari continand cupru si cu ingrasaminte foliare cu azot.
Nu se recomanda amestecul cu produse de protectia plantelor care contin alte substante active decat mancozeb. Se aplica la cel putin o saptamana dupa tratamentul cu uleiuri minerale.Masuri de igiena si protectia muncii
A se evita contactul produsul cu gura, pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului, purtati obligatoriu echipament de protectie, masca FFP2, ochelari, manusi, cizme, nu consumati alimente, lichide si nu fumati. La terminarea lucrului si inaintea pauzelor spalati mainile si fata cu multa apa si sapun. Spalati separat echipamentul de protectie de utilizare. A nu se contamina apa, furajele, alimentele, semintele si ambalajele lor.


Spalarea echipamentului

Echipamentul se curata cu apa. Apa rezultata precum si solutia ramasa de la stropit se utilizeaza pe terenul destinat tratamentului.


Descrierea masurilor de prim ajutor

Recomandari generale: Daca apar simptome dupa expunerea la acest produs, solicitati imediat asistenta medicala si aratati eticheta produsului si fisa SDS.
In caz de inhalare: Mutati imediat victima la aer curat, evitati frigul. Mentineti temperatura corpului si respiratia, faceti respiratie artificiala la nevoie.
La contactul cu ochii: Clatiti minutios ochii cu apa din abundenta, cel putin 15 minute, tinand pleopele deschise. Scoateti lentilele de contact (daca aceasta se poate face cu usurinta).
La contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Spalati pielea cu multa apa si sapun.
In caz de ingestie: Nu provocati voma. Solicitati imediat asistenta medicala.
Informatii pentru medici: Nu se cunoaste antidot. Tratament simptomatic.


Masuri de protectia mediului


Deoarece produsul este foarte toxic pentru organismele acvatice, se vor lua masuri obligatorii pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legal. Nu contaminati apa cu produsul sau ambalajul acestuia. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Se evita contaminarea apelor de suprafata. 


Masuri in caz de dispersie accidentala


Controlati dispersia la sursa, izolati varsarile pentru a preveni raspandirea lor. Colectati produsul imprastiat cu materiale absorbante ca rumegus, turba, agenti chimici de legatura si depozitati in recipiente sigilate. Evitati contaminarea retelei sanitare de canalizare cu produs, cu materiale contaminate si cu apa de spalare. Deseurile rezultare vor fi evacuate si distruse conform legislatiei in vigoare.

Substanta activaFosetil-Aluminiu
Alege ambalaj1 kg.
CulturaVita de vie
CulturaPomi fructiferi
Categorii pomicultura11. Fungicide pomicultura
Categorii viticultura8. Fungicide pentru vie
ProducatorJebagro
Actiune produsSistemica
Boli combatuteMana
Categorii fitofarmacie2. Fungicide

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate