Fungicid Alfil Duplo WP - 5 kg.

PR-100122

Alfil Duplo WP este un fungicid sistemic si de contact pe baza de fosetil de aluminiu si mancozeb pentru combaterea bolilor la vita de vie si cartof.

Substanta activa: fosetil de aluminiu 350 g/kg + mancozeb 350 g/kg.
Formulare: WP - Pulbere umectabila.

Ambalaj: 5 kg.


Logo Jebagro

Disponibil incepand cu 2019.

275.00 Lei(TVA inclus)

Omologari fungicid Alfil Duplo WP

 

Cultura/Omologare 

Boli combatute

Doza l/ha 

Volum de apa 

Vita de vieMana vitei de vie Plasmopara viticola0.3 - 0.5%300 - 700 l/ha.
CartofMana Pyhtopthora spp.0.3 - 0.5%300 - 800 l/ha.
 

Caracteristici si mod de actiune fungicid Alfil Duplo WP

Este un fungicid sistemic complex cu actiune dubla, sistemica si de contact. Fosetilul de aluminiu patrunde rapid in planta si se transloca atat acropetal cat si bazipetal, putand astfel combate infectiile deja existente. Mancozebul are actiune de protectie exteriora, impiedicand germinarea sporilor si patrunderea infectiei in planta.
Produsul poate actiona si asupra formelor rezistente ale patogenilor la alte molecule. 
Nu se spala prin ploaie, ceea ce ii confera protectie indelungata chiar si asupra cresterilor vegetative noi.


Mod de utilizare


Primul tratament: la vita de vie se face inainte de inflorire iar la cartof atunci cand conditiile climatice sunt favorabile aparitiei bolii.
Numarul maxim de aplicari: la vita de vie 3 aplicari la un interval de 10-14 zile, la cartof 3 aplicari la un interval de 15 zile.
Timpul de pauza: pana la recoltare si consum: 28 zile la vita de vie si 21 zile la cartof. Se va respecta un interval de 30 zile intre ultimul tratament si infiintarea unei noi culturi de cartof.
Utilizarea repetata a fungicidelor cu acelasi mod de actiune, poate favoriza aparitia de biotipuri rezistente la produs. Se recomanda alternarea sau amestecul produselor cu moduri diferite de actiune.


Compatibilitate


Alfil Duplo nu este compatibil cu ingrasaminte foliare si cu produse oxidante sau acide.Prepararea solutiei de stropit


Turnati cantitatea necesara de produs in rezervorul masinii pe jumatate umplut cu apa curata, cu agitatorul pornit pana la dispersia completa.

Se continua agitarea in timpul umplerii rezervorului si pe parcursul stropirii. Preparati cantitatea de solutie necesara stropirii curente si folositi-o imediat dupa preparare.Masuri de igiena si protectia muncii
A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. 


Spalarea echipamentului

Echipamentul se curata cu apa. Apa rezultata precum si solutia ramasa de la stropit se utilizeaza pe terenul destinat tratamentului.


Descrierea masurilor de prim ajutor

Recomandari generale: Daca apar simptome dupa expunerea la acest produs, solicitati imediat asistenta medicala si aratati eticheta produsului si fisa SDS.
In caz de inhalare: Mutati imediat victima la aer curat, evitati frigul. Mentineti temperatura corpului si respiratia, faceti respiratie artificiala la nevoie.
La contactul cu ochii: Clatiti minutios ochii cu apa din abundenta, cel putin 15 minute, tinand pleopele deschise. Scoateti lentilele de contact (daca aceasta se poate face cu usurinta).
La contactul cu pielea: Scoateti hainele contaminate. Spalati pielea cu multa apa si sapun.
In caz de ingestie: Nu provocati voma. Solicitati imediat asistenta medicala.
Informatii pentru medici: Nu se cunoaste antidot. Tratament simptomatic.


Masuri de protectia mediului


Deoarece produsul este foarte toxic pentru organismele acvatice, se vor lua masuri obligatorii pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legal. Nu contaminati apa cu produsul sau ambalajul acestuia. Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Se evita contaminarea apelor de suprafata. 


Masuri in caz de dispersie accidentala


Controlati dispersia la sursa, izolati varsarile pentru a preveni raspandirea lor. Colectati produsul imprastiat cu materiale absorbante ca rumegus, turba, agenti chimici de legatura si depozitati in recipiente sigilate. Evitati contaminarea retelei sanitare de canalizare cu produs, cu materiale contaminate si cu apa de spalare. Deseurile rezultare vor fi evacuate si distruse conform legislatiei in vigoare.

Substanta activaMancozeb
Substanta activaFosetil-Aluminiu
Alege ambalaj5 kg.
CulturaVita de vie
CulturaCartofi
Categorii viticultura8. Fungicide pentru vie
ProducatorJebagro
Actiune produsContact si sistemica
Boli combatuteMana
Categorii fitofarmacie2. Fungicide

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate