Erbicid porumb Merlin DUO - 5 l.

MERL5

Merlin DUO este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale din cultura porumbului.

Substanta activa: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l.

Ambalaj: 5 l. in cca. 600 l apa (doza 2 ha).

Logo Bayer  Erbicid porumb Merlin Duo

Livrare in 24-48 ore.

421.00 Lei(TVA inclus)

Omologari Merlin Duo


 

Cultura/OmologareBuruieni combatute

Doza

(concentratia)

Porumb (3-4 frunze, buruieni mici 2-3  frunzulite) Buruieni anuale2,25-2,50 l/ha preemergent
1,8-2,0 l/ha postermergent timpuriuMod de actiune erbicid Merlin Duo


Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica in planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii il constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor. Substanta activa Isoxaflutol este mobila in stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si intarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Substanta activa Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, avand un spectru larg de combatere.

O caracteristica exceptionala este capacitatea erbicidului de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si ii permite sa fie din nou activ in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce vor rasari in aceasta perioada. 


Spectru de combatere


Buruieni dicotiledonate: Abutilon theophrasti (teisorul), Amaranthus spp. (stir), Ambrosia elatior (ambrozie), Anagalis arvensis (scanteiuta), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp (loboda salbatica), Datura stramonium (ciumafaia), Euphorbia spp. (euforbie), Galeopsis tetrahit (lungurica), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Matricaria chamomilla (musetel), Mercurialis annua (trepadatoare), Polygonum spp. (troscot), Portulaca oleracea (iarba grasa), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapsis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Vicia spp. (mazariche).

Buruieni monocotiledonate: Echinnochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), Setaria spp. (mohor), Panicum spp. (mei), Sorghum halepense (costrei din seminte).


Mod de utilizare erbicid Merlin Duo


Erbicidul Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului in tratamente preemergente (imediat dupa semanat) in doza 2,25-2,5 l/ha sau postemergente (1,8-2 l/ha). In postemergenta, tratamentul se efectueaza pana in faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile in faza incipienta de crestere (3 frunze). In ambele situatii, dozele reduse se utilizeaza pe soluri cu continut redus de humus si infestare slaba, iar cele ridicate se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.

 

Substanta activaIsoxaflutol
Substanta activaTerbutilazin
Alege ambalaj5 L
Perioada de aplicarePostemergent
Perioada de aplicarePreemergent
CulturaPorumb
Buruieni combatuteBusuioc salbatic
Buruieni combatuteCostrei
Buruieni combatuteIarba barboasa
Buruieni combatuteLungurica
Buruieni combatuteIarba grasa
Buruieni combatuteCiumafaie
Buruieni combatuteMonocotiledonate anuale
Buruieni combatuteScanteiuta
Buruieni combatuteMohor
Buruieni combatuteAmbrozie
Buruieni combatuteMustar salbastic
Buruieni combatuteTeisor
Buruieni combatuteLoboda salbatica
Buruieni combatuteMeisor
Buruieni combatuteTrepadatoare
Buruieni combatuteZarna
Buruieni combatuteTraista ciobanului
Buruieni combatuteMazariche
Buruieni combatuteEuforbie
Buruieni combatuteTroscot
Buruieni combatuteDicotiledonate anuale
Buruieni combatuteMusetel
Buruieni combatuteStir
Buruieni combatuteRidiche salbatica
Buruieni combatuteMei
Categorii cultura porumbului2. Erbicide porumb
ProducatorBayer

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate