Erbicid porumb Merlin DUO (2.5l)

merl

Merlin DUO este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale din cultura porumbului.

Substanta activa: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l.

Ambalaj: 2,5 l in cca. 300 l apa (1 ha).

Logo Bayer    Erbicid porumb Merlin Duo

210.00 Lei(pretul contine TVA)

Omologari Merlin Duo


 

Cultura/OmologareBuruieni combatute

Doza

(concentratia)

 Porumb (3-4 frunze, buruieni mici 2-3  frunzulite) Buruieni anuale2,25-2,50 l/ha preemergent (imediat dup
1,8-2,0 l/ha postermergent timpuriuMod de actiune erbicid Merlin Duo


Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica in planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii il constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor. Substanta activa Isoxaflutol este mobila in stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si intarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Substanta activa Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, avand un spectru larg de combatere.

O caracteristica exceptionala este capacitatea erbicidului de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si ii permite sa fie din nou activ in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce vor rasari in aceasta perioada. 


Spectru de combatere


Buruieni dicotiledonateAbutilon theophrasti (teisorul), Amaranthus spp. (stir), Ambrosia elatior (ambrozie), Anagalis arvensis (scanteiuta), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp (loboda salbatica), Datura stramonium (ciumafaia), Euphorbia spp. (euforbie), Galeopsis tetrahit (lungurica), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Matricaria chamomilla (musetel), Mercurialis annua (trepadatoare), Polygonum spp. (troscot), Portulaca oleracea (iarba grasa), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapsis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Vicia spp. (mazariche).

Buruieni monocotiledonateEchinnochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), Setaria spp. (mohor), Panicum spp. (mei), Sorghum halepense (costrei din seminte).


Mod de utilizare erbicid Merlin Duo


Erbicidul Merlin Duo este omologat pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate si monocotiledonate din cultura porumbului in tratamente preemergente (imediat dupa semanat) in doza de 2,25-2,5 l/ha sau postemergente (1,8-2 l/ha). In postemergenta, tratamentul se efectueaza pana in faza de 3-4 frunze la porumb si buruienile in faza incipienta de crestere (3 frunze). In ambele situatii, dozele reduse se utilizeaza pe soluri cu continut redus de humus si infestare slaba, iar cele ridicate se utilizeaza pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni.

 

Categorii cultura porumbului2. Erbicide porumb
Alege ambalaj2.5 l.
ProducatorBayer
CulturaPorumb
Substanta activaTerbutilazin
Substanta activaIsoxaflutol
Perioada de aplicarePostemergent
Perioada de aplicarePreemergent
Buruieni combatuteZarna
Buruieni combatuteLoboda salbatica
Buruieni combatuteMusetel
Buruieni combatuteTrepadatoare
Buruieni combatuteIarba barboasa
Buruieni combatuteMohor
Buruieni combatuteDicotiledonate anuale
Buruieni combatuteTeisor
Buruieni combatuteMei
Buruieni combatuteCiumafaie
Buruieni combatuteScanteiuta
Buruieni combatuteLungurica
Buruieni combatuteAmbrozie
Buruieni combatuteMustar salbastic
Buruieni combatuteTroscot
Buruieni combatuteIarba grasa
Buruieni combatuteMonocotiledonate anuale
Buruieni combatuteTraista ciobanului
Buruieni combatuteEuforbie
Buruieni combatuteMeisor
Buruieni combatuteCostrei
Buruieni combatuteStir
Buruieni combatuteMazariche
Buruieni combatuteBusuioc salbatic
Buruieni combatuteRidiche salbatica

Produse din aceeasi categorie