Pregatirea gazonului pentru vara

  • Vara este un sezon solicitant pentru gazon, deoarece este expus mereu caldurii si secetei. Daca gazonul este mereu ingrijit, fertilizat regulat, taiat corespunzator si udat, el va rezista mult mai bine de-a lungul verii, mentinandu-si o culoare frumoasa de verde.

Cum ar trebui pregatit cel mai bine gazonul pentru sezonul de vara?

Solul

Un gazon care creste pe un sol mai greoi va tolera seceta mult mai bine, decat un gazon care creste pe un sol usor si nisipos. Particlulele de argila au abilitatea de a retine apa, in timp ce in solul nisipos, apa se scurge, inainte ca radacinile plantelor de iarba sa le poata absorbi. Cantitatea de substanta organica este foarte importanta. Substanta organica actioneaza ca un tanc de apa, care imbunatateste structura solului.

De aceea, cand plantezi gazonul, adauga o substanta organica de calitate precum Plantella Organik, 100% fertlizator organic.

Ingrijirea gazonului

Ingrijirea echilibrata a gazonului este cheia principala in mentinerea sanatoasa a acestuia. De fiecare data cand gazonul e taiat, acesta pierde din nutrienti. Pentru a evita lucrul acesta, foloseste Ingrasamant pentru gazon Plantella, in felul urmator: imparte cantitatea in 3 parti, iar ultima parte foloseste-o in luna Iunie, daca nu este prea cald.

Nu fertiliza niciodata daca este seceta, doar daca ai sistem de irigatie. Daca nu a plouat de multe vreme, poti uda din abundenta gazonul, dupa fertilizare, invigorandu-l, de asemenea, cu Ingrasamant ecologic pentru gradina Bio Plantella, un fertlizator natural facut din alge marine, care diminueaza calitatea precara a solului provocata de seceta.

Indepartarea muschiului

Terenurile de iarba sunt deseori invadate de muschi datorita climei. Acesta se regaseste in general in partile cu umbra, fara scurgere, sau insuficienta fertilizare. Cauza aparitiei muschiului se datoreaza, de asemenea, si mutarii gazonului.

Pentru prevenirea si distrugerea muschiului, se foloseste Ingrasamant impotriva muschiului din gazon Plantella.

Este un agent special ce contine azot si mici pietricele pentru o mai buna ventilatie a solului. A se imprastia produsul in mod egal pe toata suprafata gazonului, dupa care acesta se uda.

Muschiul se va usca in cateva zile dupa folosirea agentului, moment in care se smulge.

Taierea gazonului

In timpul perioadei de crestere intense, poti taia gazonul in fiecare saptamana, ori la 10 zile, la o inaltime de 3-4 cm.

Nu taia gazonul prea scurt in timpul verii, pentru a nu impedica dezvoltarea normala a ierbi. Daca tai prea scurt, vei afecta cresterea ierbi si de asemenea vei expune la soare firele de iarba ce trebuie protejate.

De asemenea, nu taia gazonul cand solul este foarte ud, deorece vei distruge structura solului.  Este indicat sa astepti pana ce gazonul este mai uscat.

Poti indeparta de pe gazon iarba taiata, daca aceasta s-a uscat inainte.

Udarea gazonului

Pentru a asigura un gazon frumos pe parcursul perioadelor de seceta, acesta trebuie udat permanent sau irigat prin sistemul de irigatii.

Udati din abundenta pentru a va asigura ca apa ajunge pana la 6-8 cm adancime. Este mai bine sa udati mai rar dar mai abundent, decat in fiecare zi, cate putin.

Udarea in fiecare zi va produce o dezvotare a radacinilor la suprafata solului ceea ce va face gazonul mai sensibil la vreme rea. In timpul verii, cand este foarte cald, udati gazonul dimineata devreme sau seara.

Tu cum ai grija de gazonul tau pe timpul verii?

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Cum se ingrijeste gazonul?

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*