Plase de protectie pentru gradina

Plase de protectie pentru vie, pomi fructiferi si legume

Atunci cand legumele si fructele incep sa dea primele roade, este momentul in care ele devin o adevarata prada pentru pasari, dar si pentru alte animale, precum rozatoarele mici. Din fericire, plantele pot fi protejate de pasari si animale, iar acestea pot beneficia in continuare de apa, aer si lumina, pentru a se dezvolta in continuare si pentru ca recolta sa fie una bogata.

Protectia pomilor fructiferi impotriva pasarilor

Plasa de protectie contra pasarilorInca de la aparitia plantelor in gradina sau a fructelor la pomii fructiferi, nu este timp de pierdut daca se doreste cresterea acestora in cele mai bune conditii. In functie de daunatorii care trebuie eliminati, exista mai multe solutii la indemana.

Pasarile au tendinta sa se infrupte din fructele aparute in pomi, sau sa ciuguleasca semintele si legumele, precum si unele frunze pe care le consuma cu multa pofta. Plasele de protectie impotriva pasarilor pastreaza legumele si fructele in siguranta, iar acestea se pot dezvolta si pot creste in continuare. Ciresele, capsunile sau semintele din gradina vor fi astfel crutate de pasarile pofticioase, dar si de micile rozatoare ratacite prin gradini.

Salata, fasolea si capsunile trebuie protejate in mod deosebit la inceputul verii, lucru care se poate face cu ajutorul unei plase de protectie. Acestea se instaleaza si se indeparteaza foarte usor in orice gradina. Plasele de protectie din polyetilena sunt recomandate in aceste cazuri, deoarece sunt si flexibile, si rezistente in acelasi timp, fiind potrivite pentru a rezista in fata diferitelor fenomene meteo (vant, ploi torentiale, grindina).

Pasarile si micile rozatoare care ataca trunchiul pomilor fructiferi pot fi tinute la distanta cu usurinta, prin folosirea unei plase speciale care se infasoara in jurul acestuia.

Protectie impotriva invaziilor de grauri

Stol de grauriGraurii sunt pasari care ataca in mod special pomii fructiferi si vita de vie si sunt o adevarata problema in fiecare an. Aceste pasari isi fac aparitia in aproape toate satele si chiar si la orase, deoarece au tendinta sa isi faca aparitia acolo unde este stabilit si omul.

Chiar daca par niste pasari inofensive, graurii pot produce pagube insemnate, iar hrana lor ”preferata” o reprezinta boabele de struguri. Graurii se organizeaza in stoluri numeroase si atunci cand ataca o cultura de vita de vie sau alte tipuri de culturi agricole, nu mai lasa nimic in urma lor pe camp.

In perioada primavara-vara, aceste pasari agresive si indraznete ataca pomii fructiferi (in mod special ciresii si corcodusii), vita de vie si culturile agricole. La noi in tara, in ultimii ani, graurii s-au inmultit considerabil, mai ales ca femelele scot cel putin 3-4 pui de doua ori pe an. Tocmai din cauza pagubelor pe care le produce, graurul este considerat o pasare daunatoare.

Plasele de protectie reprezinta o solutie pentru a proteja vita de vie si pomii fructiferi de invaziile de grauri, care sunt foarte frecvente pe perioada verii. Pasarile sunt astfel impiedicate sa se mai hraneasca cu boabele de struguri sau cu fructele din pomi, mai ales ca cel putin 35% din productia agricola potentiala este distrusa inca dinainte ca aceasta sa ajunga la faza de recoltare.

Protejeaza-ti gradina impotriva invaziei de insecte

Plasa anti-insecte pentru gradinaIn cazul in care nu se doreste aplicarea insecticidelor, se pot folosi plase protectoare impotriva insectelor. Morcovii, prazul, varza sau ridichile sunt foarte usor atacate de muste si de alte tipuri de insecte care consuma legumele sau frunzele acestora. Plasele de protectie impotriva insectelor au niste ochiuri foarte mici, care nu permit patrunderea insectelor, insa legumele au acces la lumina soarelui, apa si aer, pentru a se dezvolta normal. Chiar si in cazul cartofilor, gandacul de Colorado, prezent in aproape orice cultura, nu poate trece de plasa de protectie. Nu doar insectele nu pot ajunge la legume, ci si alti daunatori precum melcii, omizile sau viermii.

In mod special morcovii sunt atacati de musca morcovului, care se hraneste cu radacinile acestei legume si ataca morcovii in plin sezon de vara, din luna iunie pana in luna noiembrie. Un pont pentru cei care cultiva morcovi este acesta: daca se planteaza langa morcovi ceapa, usturoi, praz sau arpagic, musca morcovului nu ii va mai da tarcoale acestei legume.

Viermii care ataca merele si perele si se hranesc cu uleiurile continute de aceste fructe, pot fi tinuti la distanta tot cu ajutorul unei plase de protectie. Viermii sunt un pericol pentru orice pomicultor si este destul de greu sa scapi de acesti daunatori, in mod special daca nu vrei sa folosesti prea multe substante pesticide. De aceea, o plasa de protectie este o alternativa excelenta pentru cei care nu doresc sa foloseasca in mod excesiv substante chimice, deoarece viermii sunt tinuti la distanta. Plasa se intinde astfel incat sa acopere pomul, si apoi se leaga la baza trunchiului. Evident, este o metoda de protectie refolosibila, astfel incat este o investitie foarte buna pentru orice pomicultor.

Rozatoarele, dusmanii pomilor fructiferi

Plasa de protectie pentru gradina contra iepurilorRozatoarele de dimensiuni mai mici sau mai mari, precum iepurii de multe ori incep sa roada trunchiul pomilor, provocand astfel daune serioase. Atunci cand apare aceasta probema, plasele de protectie pentru pomi reprezinta solutia potrivita.

Acestea se infasoara in jurul trunchiului, ca o ”maneca” protectoare. Bineinteles, este important ca aceste plase sa fie indeajuns de flexibile pentru a se adapta pe masura ce si pomii isi modifica dimensiunile si diametrul trunchiului.

Avantajele plaselor de protectie in agricultura

Este bine de stiut ca, chiar daca o plasa de protectie are ochiuri marunte sau ceva mai mari, pentru a proteja culturile legumicole, pomii fructiferi sau chiar si vita de vie impotriva insectelor, pasarilor si a rozatoarelor, plantele primesc suficienta apa atunci cand ploua sau cand acestea sunt udate. In timpul ploilor torentiale, aceste plase actioneaza si ca protectie suplimentara, deoarece scade riscul de eroziune care poate rezulta in urma cantitatilor prea mari de apa. De asemenea, ofera si protectie impotriva vantului puternic, astfel ca nu se pierde umiditatea si plantele nu trebuie udate atat de des.

Prin realizarea unui astfel de climat controlat, plasele de protectie permit dezvoltarea plantelor in conditii optime, ceea ce duce la o crestere a randamentului acestora.

Aceste plase sunt foarte usoare, beneficiaza de protectie impotriva actiunii razelor UV, sunt permeabile si se pot refolosi pe o perioada indelungata. Se pot intinde si se strang foarte usor, fiind si flexibile, astfel incat nu exista nici un impediment in dezvoltarea normala a culturilor sau a pomilor fructiferi.

In plus, cu ajutorul plaselor se pot crea tunele protectoare, prin intinderea acestora pe niste suporti, in cazul culturilor care necesita ingrijire speciala, asa cum este cultura de capsuni sau cultura de spanac. De aceea, pot fi utilizate pentru a proteja nu numai legumele, ci si plantele aromatice care sunt plantate in gradina.

Pentru ca in anotimpul cald conditiile meteorologice sunt foarte schimbatoare, iar ploile torentiale si caderile de grindina sunt frecvente, plasele de protectie sunt un real ajutor in agricultura. Mai mult decat atat, vara este anotimpul in care insectele daunatoare si pasarile ataca frecvent culturile legumicole si pomii fructiferi.

In magazinul Verdon vei gasi o gama variata de plase de protectie impotriva pasarilor, plase de protectie impotriva insectelor si plase de protectie antigrindina pentru culturi legumicole, pomi fructiferi si vita de vie. Toate plasele sunt realizate din materiale flexibile si durabile, de cea mai buna calitate si pot fi reutilizate pe perioade indelungate, deoarece sunt rezistente la actiunea daunatoare a razelor UV si a fenomenelor meteorologice extreme.

4 Comentarii la "Plase de protectie pentru vie, pomi fructiferi si legume"

  1. Va rog o oferta de pret pt plasa protectie contra graurilor la pomii fructiferi.Va multumesc

  2. Vreau o oferta pentru plasa protectie pomi contra rozatoarelor pentru 30 de pomi tineri inaltime 1 m latime 0.30

  3. Doresc 1000mp plasa pentru ciori.locuesc in Bucecea oraș cu 1 000 000 de ciori care distrug tot

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*